Noorderlicht Satelliet locaties

De Noorderlicht expositie ondersteunt veel andere foto projecten. Er zijn in Leeuwarden naast de hoofd exposities op vele andere locaties in Leeuwarden die kleinere expositie tonen aan het publiek. Helemaal gratis ;). Hier kun je meer informatie daarover vinden

MR, de foto docent van de Noordelijke Hogeschool heeft de foto groep van concepting meegenomen op een visuele rondreis langs enkele exposities

De eerste locatie die wij bezochten was de expositie binnen het gebouw van de Leeuwarder Courant.

Om mijn mening te geven. Hier hingen de beste foto’s die ik deze middag ging zien. Ik werd even stil bij de serie foto’s van mensen die het HIV virus hebben. Aan de buitenkant kun je niets zien. Maar het ergste was dat het zo verschillende soorten mensen waren. MR heeft nog wat verteld over een techniek om foto’s meer contrast te geven. De foto wordt tussen een stuk glas en een stuk aluminium geplakt. Een erg duur procede. Maar als jij je foto’s echt een extra uitstraling wil geven is het zeker de moeite waard.

Tweede bestemming van de middag is de fotogalerie no.5 in de Nieuwe Oosterstraat. Hier was 1 foto die iedereen aan het denken zette. De schaduw klopte namelijk niet. De eigenaar van de galerij gaf de doorslag. In Berlijn worden voor oude gebouwen grote lappen gehangen met daarop een foto van een ander gebouw. Soort camouflage die waarschijnlijk de lelijkheid van een ander gebouw moet verbergen. Daarom klopte de schaduwen op de foto niet.

Om iedereen een kans te bieden met fotografie hing op de derde locatie die wij bezochten foto’s genomen door de cursisten fotowerkplaats in muziek en kunst centrum Parnas . Daar was maar 1 foto die ik goed vind.

De laatste locatie was Tresoar. De Friese historische and letterkundig centrum. Hier hingen foto’s mensen die iets betekenen voor de Friese kunst en letterkunde. Niet elke foto is van hoge kwaliteit. Het is wel leuk om te zien dat de fotograaf photoshop trucjes heeft gebruikt om de foto een ander contrast mee te geven. Een schrijver voor een stuk water plakken bijvoorbeeld.

De andere foto’s die er hingen waren gemaakt om de gedichten die er lagen te versterken of een andere verdieping/dimensie aan te geven.

Ik was nooit eerder in Tresoar geweest. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Kasten vol met boeken. Grote computer data systemen en vele systemen om microfilm uit te lezen. Ik was beland in de Friese schatkamer. Zo oneindig veel informatie moet ons zeker kunnen helpen bij ons project. Morgen ga ik deze locatie voorleggen bij de projectgroep.

Leave a Reply