Over 400 dagen kan ik mijn iPod wegflikkeren

Apple iPod’s zijn echt leuke apparaatjes. Door de eenvoud (zelf mijn moeder kan er mee omgaan) en de tijdloze ontwerp is de iPod al meer dan vijf jaar een succes. Het schijnt zelf de financiële redding van Apple te zijn geweest.

De iPod is een gesloten ontwerp. Er zitten geen schroeven in. Onderhoud aan een iPod plegen is daarom niet voor iedereen weggelegd. De iPod haalt zijn energie uit een li-on accu. Deze hebben als voordeel dat ze licht en klein zijn. Maar toch veel energie kunnen leveren. Het nadeel van een li-on accu is dat het een slijtage accu is. Ook al gebruik je de iPod niet. De accu zal langzaam zijn capaciteit verliezen. Dit is een proces van door de loop van tijden zijn tol eist. 20 procent capaciteit verlies per jaar is geen uitzondering.

De luxe iPod modellen zijn voorzien van een harde schijf. Een mechanische opslagmedia. Daarbij geld de vuistregel dat er elk jaar 1 op de 100 van stuk gaan. Zo heb je enkele factoren die er voor kunnen zorgen dat je iPod op een gegeven moment er mee ophoudt.

Je wist nooit wanneer dit kon gebeuren tot vandaag. The Ipod death clock kan een voorspelling doen wanneer je iPod ermee ophoudt. Poef, baf, boem, over. Mijn 2 maanden oude iPod Nano 4 gigabyte (flash geheugen) die elke week 1 a 2 uren gebruikt wordt gaat nog 410 dagen mee. Als ik nu elke dag een euro opzij ga leggen kan ik tegen die tijd wel de iPod video 160 gigabyte aanschaffen :p (welke weer sneller stuk zal gaan door het gebruik van een mechanische opslag media)

Als je stiekem benieuwd ben naar de status van je iPod moet je zeker even hier kijken.

3 Comments

Add Yours →

Leave a Reply