Gratis weekendje Terschelling

Afgelopen weekend heb ik letterlijk even lopen uitwaaien. Een geheel verzorgde reis naar Terschelling. Vrijdagavond op de Koegelwieck heen en zondagavond weer terug. Ik had een luxe stacaravan en een grote snelle auto. Kosten : nul komma nul. Sterker nog. Ik kreeg zelfs geld toe!

Ik heb weer een leuke vakantiebaan. Deze zomer ga ik taxi rijden op het Waddeneiland Terschelling. Afgelopen weekend heb ik al even kunnen proeven aan het eilanders leven. Beetje wennen aan de mensen (toeristen en de locals). Zoeken naar waar alle highlights zitten verstopt. Ik heb meer dan 350 KM gereden op een eiland waar de hoofdweg maar 15 KM lang is. Er is maar weinig reden om van die hoofdweg af te gaan omdat alle belangrijke plekjes toch aan deze weg zitten. :p De Horeca gaat al om twee uur ‘s nachts al dicht. Dus je bent nooit laat in de nacht klaar met werken. Ideaal om naast het werken ook nog vakantie vieren. perfecte baan.

Paar weken geleden vond ik via een uitzendbureau dit baantje. Werken en vakantie vieren. Gelijk de afspraak gemaakt om een weekendje te komen proef draaien. Afgelopen vrijdag stapte ik op de laatste Koegelwieck richting het waddeneiland. Dit stukje afgeschreven techniek (er komt binnenkort een opvolger) doet het stukje van Harlingen naar Terschelling-west in 45 minuten. Dit gaat met een goede 60 km/h

Op het eiland kreeg ik van PH meteen een rondleiding over het eiland. Waar is de haven, waar is de supermarkt en niet geheel onbelangrijk waar is de kroeg van Hessel; De Groene Weide. Omdat het dit weekend nog niet zo druk is slaap ik samen met mijn collega W in deze luxe stacaravan. Van alle luxe voorzien behalve een combi-magnetron, een vaatwasser en een internet-aansluiting. Dat moet wel te overleven zijn. Voor het eerst in maanden ben ik eens op pad gegaan zonder mijn laptop.

‘s avond was meteen de vuurproef. In een krachtige grote Ford Transit heb ik meteen het eiland al onveilig mogen maken. Dat vermogen in die auto is wel nodig om al die bergen te moeten beklimmen met acht toeristen in de kofferbak. Op het hele eiland is geen plek waar je harder mag rijden dan 100 KM per uur. Sterker nog. Het hele eiland is één grote 60 KM zone. Het enige stukje waar je 80 km/h mag rijden wil je wel rustig aan doen. De wegen zijn hier net zo breed als een boerenweggetje op het vaste wall. vakkundige stuurmanschap is hier wel nodig :p

Gelijk al wat kennis kunnen maken met de lokale bevolking. Fries wordt hier niet gesproken. Dus die barriere is al niet aanwezig. Veel jeugd gaat door de week naar de vaste wal om daar onderwijs te volgen. Dit doen ze in Harlingen of Leeuwarden. Ik viel meteen met de neus in de roomboter. Dit weekend was het wat drukker dan anders op Terschelling. Het jaarlijkse waddentoernooi werd dit jaar op Terschelling gespeeld. Van alle Nederlandse Waddeneiland waren delegaties met sporters afgereisd om deel te nemen aan de zware competentie met als ultieme eer het sportiefste eiland van 2007 te mogen zijn. Zo had ik in de ene rit volleyballers, in de andere rit weer voetballers of darters. Zo had ik ook busjes vol met dronken jeugd.

Jazeker. Het paradijs Terschelling kent ook zijn eigen verboden tuin. Camping appelhof is al jaar en dag het Sodom en Gomorra van Terschelling. Van heel Nederland trekt er jeugd naar deze camping om er een heerlijk weekendje zon, sex en drank van te maken. Gelukkig ligt de camping erg ver van de discotheken op Terschelling-west. Lekker zo laten. Is een mooie handel voor de taxibedrijven 😛

Twee of drie banen is voor een Terschellinger meer regel dan uitzondering. De politieagent is in het weekend buschauffeur. De technische monteur van kassa systemen is in de late uurtjes taxi chauffeur. Naast het vele werken is toch de ultieme hobby van de terschellinger het jutten. Vergaat er weer ergens een boot. Dan horen zij het eerst over de scanner (elk huis heeft er eentje). Jeeps met aanhangwagens racen enkele minuten later naar het strand. afgelopen jaren was de buit schoenen en hardhout.

Ik weet wel zeker dat ik meer ga schrijven. Nu maar hopen als ik in de vakantie weer op het eiland ben dat ze er internet hebben. Anders maar de weblog updaten zoals ik vroeger deed. Met een fles en een papiertje. Met een beetje geluk kunnen jullie mij op onderstaande webcam misschien ooit voorbij zien rijden.

Weekend van 23/24/25 juni ben ik weer op Terschelling. Even zien wat het Oerol festival mij gaat brengen ? Als iemand dan een taxi nodig heeft. Bel mij even !

2 Comments

Add Yours →

Terschelling staat bij mij hoop op de lijst hoor; daar wil ik zeker eens heen!! 4 keer op Ameland geweest, verschillende keren op Texel en een Paastocht naar Schiermonnikoog!!!

Evenals dat Vlieland in aanmerking komt om eens heen te gaan!!!

Leave a Reply