Supervlooi – Wat wilt u betalen voor deze meuk ?

Ik wil graag spullen via marktplaats blijven verkopen. Maar wat een brok ellende is het steeds. Foto’s maken. Advertentie plaatsen. Steeds maar domme emailtjes beantwoorden. Mensen die de goederen altijd willen ophalen als het mij totaal niet uitkomt. Mensen die de helft bieden en het meteen willen ophalen. Of ik het kan opsturen naar Afrika. Ik wil gewoon van mijn meuk af.

Ik kreeg het idee om alles wat hier overbodig is, te verkopen op een vlooienmarkt. Mijn moeder gaf mij de tip om eens te kijken naar de vlooienmarkt die elk weekend in Eelde wordt gehouden. Ik ben van mening dat Nederland geen afstanden kent. Maar mijn autootje kan helaas niet zoveel meuk naar Eelde in één keer meenemen. Gelukkig viel mijn oog op een advertentie voor een rommelmarkt in Leeuwarden; De Supervlooi. Dit is maar vijf minuten rijden vanaf mijn huis.

SvdW heeft ook genoeg zooi liggen. Samen met hem hebben wij de zondag 18 februari geprikt om samen de zooi te gaan verkopen. En vanaf dat moment ga je er ook echt naartoe leven. Alle dingen in mijn huis kregen een paar tellen hersen_denk_capaciteit toegewezen. ‘Ben jij nuttig?’ ‘Gebruik ik jou wel?’ Zo gingen de meeste dingen die ik het afgelopen jaren niet heb gebruikt in een grote doos. Vier grote dozen had ik al vol toen het supervlooi datum in de buurt kwam. De zaterdag hebben mijn ouders hun garage nog over de kop getrokken om mijn kofferbak te vullen met allerhande meuk die voor hun overbodig was geworden.

Supervlooi biedt de mensen de kans om de zaterdagavond al hun spulletjes te brengen. Wij hebben die kans met beide handen aan gepakt. SvdW zijn bus zat helemaal stampvol. Mijn auto moest ook twee keer rijden om alles op de plek van bestemming te krijgen

Zodra je de eerste dingetjes uit je auto hebt gehaald vliegen de andere handelaars als vliegen naar de stront op ons af. Ze gaan meteen door je dingen sluipen en willen de dingen die in hun ogen waardevol lijken voor spotprijzen overnemen. Omdat wij er toch zaten met het idee dat onze spullen weg moeten gingen de dingen ook voor spotprijzen weg. Zie het een beetje als het aldi principe. Maak het niet duur en je verdient je geld door massaverkoop.

Veel dingen die wij verkochten zagen we ook later bij de collega verkopers in de kraampjes liggen. Een versterker die ik voor 2 euro weg deed lag daar voor 10 euro.

Onze buren waren twee jongens uit Marokko. Die waren bezig met een slaapkamer opruiming zoals ze het zelf aangaven. Vandaag was het ook hun bedoeling dat ze alles ging verkopen. Maar ik begon al voor deze twee jongens te vrezen toen de rest van de familie arriveerde. Die kochten en kochten maar dingen en zette dat allemaal bij deze jongens neer. Van een klein kleedje gingen zijn langzaam naar een echte winkel. En hun probleem was ook. Als je dingen koopt dan moet je dat met winst weer verkopen. Echt goedkoop waren ze dus ook niet eens.

Zondagochtend om 7:00 zaten wij er. SvdW , zijn vrouw MvdW , zijn broertje RvdW en ik. De supervlooi gaat pas om 9:30 open. Maar dat wil niet zeggen dat er nu niet werd gehandeld. Het zullen wel de echte handelaren zijn die zo vroeg andersmans meuk opkomen voor hun eigen meuk kraam. Het loopt de hele dag wel door met mensen. Het is een apart slag volk. Als je er voor mooie dames komt heb je dus pech. Het overgrosse deel van de bezoekers zullen wel SBS6 als startpagina op hun televisie hebben. Hoeveel vrouwen ik wel niet heb gezien in bristol sportbroeken . Gepensioneerde mannen die op zoek zijn naar meuk. Mannen met snorren in leren jassen. Jullie snappen mij wel.

Langzaam verdwenen de dingen. Maar ik kan niet begrijpen hoe stug sommige mensen kunnen zijn. Ik wil best een 3 ampere 12 volt voeding verkopen voor 1 euro . Maar die Marokkaan wilde maar 20 cent geven. De keus was makkelijk. Of een euro of doorlopen. Op een gegeven moment wilde hij hem wel voor 80 cent meenemen. Om daarna bij zijn neefjes naast ons neer te zetten voor 7,50.

Aan het einde van de dag waren wij al flink wat spul kwijt geraakt. Er lang helaas nog genoeg om een auto te vullen. Wat doe je dan ? Je mag het spul niet achterlaten. En weg gooien is ook zonde. De oplossing kwam wel in een hele mooie vorm.

Stichting thuisfront voor straatkinderen Roemenië afdeling Burgum staat er ook. Zij verkopen meuk om zo geld in te zamelen voor de straatkinderen in Roemeens Moldavië. Wij hebben alles wat wij nog overhadden aan hun geschonken. Toch wel drie a vier grote dozen vol.

Zo dagje supervlooi heeft toch in totaal een kleine 300 euro opgeleverd. Maar het was wel de laatste keer dat wij hier hebben gestaan. Geen geld meer uitgeven aan overbodige meuk.

5 Comments

Add Yours →

[…] Ik denk dat er heel veel afval ontstaat door de welvaart. Wij hebben tegenwoordig een sterke vervang drift. Ging 10 jaar geleden je televisie stuk. Dan ging die nog weg voor reparatie. Gaat vandaag de de dag de televisie stuk. Dan zij we ontzettend blij en kunnen wij die platte televisie kopen. Het liefst nog groter dan de buurman. En zo gaat het met heel veel dingen. Designs veranderen. Mensen willen nu eenmaal graag regelmatig dingen veranderen. Wij gooien als mensen vaak dingen weg die helemaal niet stuk zijn. Ik kan dit niet over mijn hart krijgen. Ik gun dingen die ik niet gebruik altijd een tweede leven. Marktplaats is echt mijn vriend. En als ik het niet kwijt raak geef ik dingen ook gratis weg. Zo heb ik in het voorjaar de Roemeense straatkinderen nog blij gemaakt tijdens de supervlooi. […]

k heb twee scooter voor tekoop met goedprijs..je kan ook bieden als wil peugeot elyseo2004-peugeot vivacity 2006….gr.edy 0649344366

Leave a Reply