Apple Macbook. Het blijft een klein wondertje

Ik last een leuk artikel op The Unofficial Apple Weblog: “How many windows do you have open right now?”

Ik was op dat moment wel eens benieuwd naar het rekenvermogen van mijn Macbook. Het is de traagste uitvoering die te krijgen is. Maar het beestje wordt op de been gehouden door het intern geheugen van 2 gigabyte. Om mijn experiment wat meer diepgang te geven ga ik niet alleen mailtjes openen. Ik heb ook heel veel documenten met neo-office opgestart en een hele grote fotomap met foto’s in Photoshop CS3. zweten kreng!

In tegenstelling tot windows blijft het gewoon erg werkbaar. Misschien zal dit wel komen omdat macosx draait als een schil over Unix. En Unix is heer en meester in geheugen beheer. De processor had er ook geen moeite mee. Die kwam nooit boven de 60 % uit. De begrenzende factor bij dit experiment was de harde schijf. Die ratelde en pruttelde zich helemaal suf. Misschien tijd om in de toekomst een 7200 rpm schijf te installeren

Leave a Reply