Als dit maar geen filmrecentie log gaat worden

Ieks, Mijn weblog begint een beetje dicht te slibben met filmrecencies. Dit begint een beetje een filmlog te worden. Maar wat doet ik hier dan ook in de vrije tijd. In de nacht kijk ik een eetje films. Ik ga de volgende keer mijn best doen om geen filmrecensies te plaatsen. Eerst een ander post tussendoor. Maar zeker weten doe je het nooit met mij.

Ghost Rider

Zoals iedereen al eens in een review gezegd zou kunnen hebben. Weer een comic verfilming van Marvel. Dit keer eentje van Ghost Rider. De grootste helden van Marvel staan al op film. Nu worden de B helden nog verwerkt. Zo ook de Comic van Ghost Rider. De afgelopen tientallen jaren zijn er zo gigantisch veel Marvel Comic boekjes geproduceerd dat we de komende tientallen jaren nog volop Marvel films gaan krijgen. Wolverine is de volgende die volgt. En ik geloof dat de contracten voor Spiderman 4 ook al getekend zijn :p

Beetje kinderachtig sprookjes aangekleed. Ook dit is weer een film die je met een koud biertje op de bank moet gaan zien. Geen geouwehoer. Nicolas Cage speelt nu in een film die ik wel kan versmaden. Beter dan het hele wanproduct van Next.

Iedere puber maakt wel eens een fout. Johnny Blaze (Cage) maakt één van de grootste. Hij verkoopt zijn ziel aan de duivel door een truc. Gelukkig heeft het jochie er geen last van en kan die gewoon lekker doen wat die altijd doet. Stunten. Zoals de duivel is komt die altijd zijn schuld bij je halen. En zo gebeurt het dat duivelse krachten Johnny overnemen en hij de premiejager van de duivel is. Tot zover het verhaal :p

Pathfinder

Vroeger, in een pre-middeleeuwse tijd hield de wereld zijn hart vast als de Vikingen weer op pad gingen. Er ging een spoor van moord en verderf door Europa. Helaas hadden ze in die tijd niet de beschikking over de wonderlijke wereld van de micro elektronica. Dus wist iedereen pas dat de Vikingen weer op pad waren als ze al grommend aan je voordeur krabten. doe dan maar snel je schietgebedje.

Toen ik nog een klein jongetje was had ik geschiedenis les. Wij leerden dat de vikingen het vaste land van Amerika al bezochten. En daar begint ook dit verhaal. Onze hoofdrolspeler is een Viking kind wat als enige een scheepsramp overleefd. Hij wordt opgenomen in een indianenstam. Daar groeit hij op met de indianen cultuur en gewoontes. Helaas wordt hij nog niet volledig geaccepteerd door de stam. Hij is de enige blanke in deze rode gemeenschap.

Als hij vele lentes later volwassen is breekt de pas echt los. Er is een invasie van Viking schepen met grote boze Vikingen die het land komt zuiveren van de Indianen. (Dat heb ik dan weer niet geleerd bij geschiedenis. ) Ze willen Amerika zelf koloniseren. De indianen hebben hout. De vikingen hebben metaal. De indianen worden letterlijk in stukjes gehakt. Kan onze ex-Viking de gemeenschap redden tegen deze bloeddorstige Vikingen?

Geen gelul. Gewoon een film die van begin tot eind leuk stuk vermaakt biedt. Het verhaal is dan ook flinterdun. De opzet is zeker heel goed. Ik had nog nooit gehoord van deze film. Ik zie veel trailers. Maar van deze film had ik hem nooit gezien. De acteurs komen niet bekend voor.Het is een aanrader die ik heb gekregen van mijn collega.

In het begin van de film werd ik meteen al vastgepakt door de fantastische aankleding en beeld-filter. Maar ook het opzet en de verrassende wendingen. Het is ook een film die niet altijd een feel-good feeling geeft. Het is de totale aankleding en de wendingen die het een geweldige film maakt.

(imdb)

The farmer astronaut

Een boer die lang geleden voor Nasa heeft gewerkt bouwt nu in zijn eigen raket. Dat is een beetje de grote verhaal lijn van the Farmer Astronaut.

Wie is met dit concept gekomen. Eerst dacht ik dat dit een film was over een boer die een raket in zijn achtertuin bouwt. Maar het is niet alleen dat. Het gaat nog veel dieper. Het gaat over een man die zijn dromen wil navolgen. Over de tegenwerkingen vanuit verschillende organisatie. Wat zullen de gevolgen zijn als een burger in staat zal zijn om een eigen raket te bouwen. “Nasa looks stupid”. Maar ook vanuit de boerengemeenschap en de vrienden kring is er begrip, maar ook weer onbegrip. Heerlijk om te zien hoe die gemeenschap is. Iedereen kent iedereen.

De boer is een beetje gek. Maar niet alleen hij. Het hele gezin is een beetje gek. De kinderen krijgen les om ‘groundcontrol’ te spelen. Moeders support alles (omdat zij niet de hele waarheid kent.) Ik heb echt genoten van deze film. Tot er halverwege iets gebeurt waar ik het even moeilijk had met de film. Even een kleine klap. Maar daarna gaat het weer verder zodat ik de film toch met een goed gevoel kan afsluiten.

In de film zitten een paar hele goede grappen verwerkt. Ik lach vaak niet hard om een grap. Maar bij deze film schrokken de campinggasten regelmatig op als ik weer een lachbrul produceerde. Goede aanrader!

The Pursuit of Happyness

Pas aan het einde van deze film verkreeg ik de informatie dat The pursuit of happyness een verfilming is van een waargebeurt verhaal.

Will Smith speelt de intelligente pechvogel Chris Gardner met een gigantische wil om dingen te bereiken. Hij is dagelijks bezig om een uitweg te vinden in de financiële malaise waar zijn gezin in zit. Als er in een korte tijd zijn relatie op de klippen loopt en hij zijn huis wordt uitgezet is het einde echt zoek. Samen met zijn vijfjarige zoontje (Will Smith eigen zoon Jaden Christopher Syre Smith) staat hij op straat.

De hele film door krijgt Will Smith de ene na de andere terleurstelling te verwerken. Dat maakt deze film toch een zware hap om doorheen te bijten. Als je het gevoel hebt dat alles goed gaat komen gaat het alleen maar meer berg afwaarts. En zo is de hele film een lekker bitterkoekje.

Als je het verhaal van de Wiki pagina met de film vergelijkt zul je zien dat het verhaal niet helemaal loopt zoals het is gebeurt. Maar boekverfilmingen bestaan ook bijna niet :p Elke boekverfilming is vaak gebaseerd op een boek of een werkelijke gebeurtenis.

Even had in de film een deja vu met een paar weken terug. Er staan hele rijen met mensen voor het armenhuis om daar een bord eten te scoren en een slaapplek. Diezelfde rijen zag ik dus een paar weken geleden met mensen die voor de iPhone in de rij stonden. Is de wereld niet een beetje gek geworden?

Ik ben afgelopen daagjes even op de vaste wal geweest en flink wat films gedownload. Ik vrees dat er de komende week nog vele reviews bij gaan komen. Maar ik beloof dat er ook geen film artikelen gaan komen. Helaas maakt belofte schuld.

1 Comment

Add Yours →

Hey, ik kwam hier via Google Ik heb nu helaas geen tijd maar ik kom zo snel mogelijk terug voor een bezoekje. Overigens kreeg ik de RSS feed in mijn Firefox browserCheers

Leave a Reply