Breng ons brood en spelen. De reis naar Curaçao

Vier uur ‘s ochtends is een mooi moment om mijn bed uit te kruipen. Ik heb er net drie uurtjes slaap gehad. Ik moet wel zo vroeg opstaan omdat wij om 9:00 moeten inchecken op Schiphol Airport. Vakantie naar Curaçao.

Schiphol blijft een happening opzich. Al die culturen die over elkaar heen kruipen. Rijen bij het inchecken. De omroepster die non-stop loopt om te roepen om mensen die naar hun vlucht moeten. Snel de koffers inchecken en door naar de taxfree. Omdat onze vlucht pas over drie uren vertrekt nog een beetje door de winkels lopen struinen en lekker bij een cafe gezeten. Voor de vlucht nog even een halve liter bier naar binnen lopen tanken. Geeft je toch die ontspanning die je nodig hebt voor die lange vlucht over de Atlantische oceaan.


Precies op tijd gleed de grote blauwe zwaan van het model 747 het luchtruim in. Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst heb gevlogen. Aan een achtbaan heb je meer lol.

Iedereen krijgt meteen een koptelefoon uitgedeeld. Hoe hou je 450 mensen 10 uur in een koker onder bedwang? Geef ze de hele vlucht eten en drinken en genoeg entertainment. Een eeuwenoude aflevering van Cheers. Toen we langs de UK vlogen wat BBC world. Een lekkere foute comedy met Charly Sheen (of iemand anders van de Sheen clan) . Daarna begon het echte werk; films. Alleen heb ik weer de zware pech dat ik al die films al gezien had. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest en Cars. Ik ben blij dat ik de laptop bij me had. Kon ik mijn favoriete series Lost, Jericho en Heroes even volgen. (In Lost zag je weer een stukje van de vliegtuig crash. Werkt niet echt mee aan mijn hoogtevrees). Mijn vader, mijn broertje en ik hebben tijdens de vlucht ons prima vermaakt met de service. Op een gegeven moment moest de stewardess ons echt het schokkende nieuws brengen dat al het bier op was.

Na tien uren in die holle buis te hebben gezeten was ik blij dat er land in zicht kwam. Ik en mijn 1.96 meter zal nooit vriendjes kunnen worden met de toeristen klasse. Het eerste wat er gebeurt als je het vliegtuig uitstapt is de klap van de warmte in je gezicht. En is het in de namiddag. Het is gemiddeld 30 graden op het eiland. Dat wil zeggen dat het overdag nog warmer is. Bewolkt of niet. En het waait hier altijd.

Mijn broertje en zijn maat P stonden ons al op te wachten bij de arrivals uitgang. Ze brengen ons naar het hotel. Als je denkt dat ze in het Oostblok raar rijden. Hier slaat het helemaal de klok. Rechts inhalen. Waarom niet. bordje 40 en stug 120 blijven rijden. Iedereen doet het. Richting aangeven.. Waarom? En het woord APK kennen de meeste mensen hier niet eens. De favoriete auto kleur is hier echt diep roest rood :p

Zoals elke hotel kamer zag onze er ook uit als een hotel kamer. compleet met de bijbel. Ik hoop eens een hotelkamer tegen te komen die niet als een hotelkamer eruit ziet.

Na het inchecken en wat op te frissen zijn met ze allen uit eten geweest in de toptent van Willemstad. En daarna even stappen. Je komt in een tent binnen tijdens happyhour. Je maakt met een hele groep een pot en dan maar inkopen. De hele tent is ook niets anders dan een steeg waar de bar en draaitafel staat. Lekker in de openlucht.

Leave a Reply