Het noordelijk film festival 2007 begint bijna

Dit is het vierde jaar dat ik als vrijwilliger op het Noordelijk Film Festival ben. De eerste drie jaren heb ik als runner bezweet de catacomben van de Harmonie onveilig gemaakt om de filmrollen, drankjes en bloemen op de juiste plaats te bezorgen. Als gast zie je hier niets van, maar de Harmonie is achter de schermen een waar doolhof met zijn verschillende ruimtes, gangen en trappen. Dit jaar was ik door mijn eigen luiheid weer eens veel te laat om me op te geven als vrijwilliger. Er hadden al genoeg runners aangemeld. Dit jaar ben ik dus geen helaas geen runner. Ik ga dit jaar het filmfestival vertegenwoordigen bij de kaartcontrole. Het is werkelijk een verschil van 180 procent met de functie runner zijn. Als runner kun je onverzorgd zweterig je een weg banen door het bebouw. Nu moet ik representatief bij de ingang staan om de kaarten te controleren.

En daar ben ik best blij mee. Het Noordelijke film Festival 2007 komt mij met mijn planning helemaal niet goed uit. Zowel voor school als privé moet ik de komende dagen letterlijk kilometers script controleren en bouwen. Ik heb gelukkig vandaag officieel toestemming gekregen om gebruik te mogen maken van het draadloze netwerk van de Harmonie. Ook mag ik tijdens mijn dienst mijn notebook gebruiken. Sommige mensen lees tijdens de rustige momenten een book, ik zit dan achter mijn eigen (note)book. Dat soort momenten kun je bij de runners niet. Je zit net enkele minuten en FK stuur je er weer op uit voor een nieuwe taak.

Ik heb de festivalkrant voor mijn liggen. Over enkele minuten stap ik op de fiets en trotseer de vallende regen om bij de Harmonie te komen. Ik heb voor vanavond twee films gekozen; Jardins en automne en Coverboy. Net als vorig jaar hoop ik over elke film die ik heb gezien om een kort stukje over te schrijven. Vorig jaar heb ik vijftien films gezien. Dit jaar hoop ik het een stuk rustiger te doen. Ik moet nu echt gaan. De eerste film begint al om 20:30

Leave a Reply