Noordelijk Filmfestival Leeuwarden 2006 dag 1 (woensdag)

Na een jaar wachten was het weer zover. Ik kan mijn werken aan mijn achterstand films kijken die ik afgelopen maanden heb opgebouwd. En dan heb ik het niet over Hollywood actiefilms. Maar over de zogenaamde arthouse/filmhuis films. Maar zoals elk jaar draaien er ook enkele Hollywood films als voorpremiere. Het filmfestival wordt gehouden binnen de muren van de Stadsschouwburg de Harmonie en het Filmhuis

Om voor mezelf de kosten te drukken help ik dit jaar ook mee als vrijwilliger. Net als voorgaande jaren help ik ook dit jaar mee aan de runners afdeling. De taak van de runner is om goederen door de harmonie te verplaatsen. Dit kan zijn van filmrollen die naar de lichtcabine moeten, Vers fris drinken voor de zaalmedewerkers tot aan nieuwe sigaretten en snacks voor de operateurs.

Ik stond die jaar eens heel vroeg ingepland. Wat ik helemaal niet erg vond. Nu kreeg ik eens de kans om het opbouwen van het festival eens van dichtbij te bekijken

Eerste een praatje gemaakt met een paar dames van de festivalkrant. Ik moet voortaan opletten wat ik zeg. Voor je het weet sta je op het festivalblog met je uitspraak (en de oude versie)

De foyer van de Harmonie is voor het festival speciaal aangekleed door Ykje en Durk. Het festival thema van dit jaar is Eten en Drinken. De barmedewerkers van de Harmonie kregen speciaal een schort voor. Alle tafels en stoelen werden voorzien van een kleurrijk tafel laken. Hier ben ik stiekum ook gespot door de huisfotograaf. (Ik ben in het orange shirt)

Ik wilde graag vanavond een film zien. Maar omdat ik morgen een presentatie heb voor ons school project van Berie foar it Frysk en tegelijk een runnerdienst heb ik met een collega geruild. Dus ook vanavond ben ik vrijwilliger. Helaas geen film vanavond

Leave a Reply