‘Paintballen in het Fries provinciehuis’

Paintballen of een vette lasergame arena. Beide is mogelijk. Dat soort plannen kreeg ik al in mijn hoofd terwijl ik me door het provinciehuis van Leeuwarden liep. Vraag me niet hoe ik binnen kwam. Maar interressant was het zeker wel. Nu het helemaal leeg staat voor een verbouwing (pardon? wat gaat er verbouwd worden? Nieuw vloerbedekkingkje en wat hippe kleuren op de muur is voldoende) kun je er dus vrij door bewegen.

Maar even foto’s schieten. Ik baalde weer eens flink dat ik alleen gewapend was met een Sony Ericsson K800i camera telefoon. In dit soort situaties had ik graag een dikke vette spiegelreflex gehad met een externe flitser. Alleen lag die thuis vredig te slapen 🙁 Dus moest ik me maar redden met deze telefoon. Meer ruis dan pixels. En die flitser is na 2 meter ook wel uitgeteld.

Als er in de kelder zich al een luik bevind met de onheilspellende woorden : “besmette kleding” ga je al haast denken dat deze ruimte is aangelegd in de periode dat wij de Russen nog eng vonden. Tegenwoordig ontzettend handig om je was te laten drogen.

Geweldig om te zien hoe oud met nieuw is verweven. De eeuwen oude panden zijn omringt door het moderne beton. Zal daar verder geen woorden aan vuil maken.

Ik kon eddie zijn kamer niet vinden 🙁 Goed, Ik duik nu snel mijn bed in voordat de Friese geheime dienst mij op het spoor komt.

Leave a Reply