Woensdag sessie: Jeltine Zijlstra – Authenticiteit

Eerst een huishoudelijke mededeling! Wie heeft woensdag tussen 1030 en 1400 ontdekt dat er al twee weken lang de klok op de kop hangt? En hoe lang gaat het duren voordat de klok weer op de kop hangt?

Jeltine Zijlstra is nu enkele jaren actief als Coach en Transformer. Zij geeft advies en heeft anderhalf jaar geleden het Noordelijk Vrouwen Netwerk opgezet. Verder heeft zijn de eerste stappen gezet voor het netwerk : “A Great Place to Meet“. Afgelopen woensdag was zij de gastspreker bij de Minor Ondernemen. Zij heeft ons een overzicht laten zien van de dingen die zij gebruikt als inspiratiebron.

Wat de ene mens logisch vind hoeft de andere dat juist niet te vinden. Jeltine ontmoet erg veel managers die weten wat ze moeten, maar niet weten wat ze willen. Veel mensen zijn dolongelukkig op hun werk,

Nieuwsgierigheid wordt door het huidige onderwijssysteem lam geslagen. Kinderen zijn van natuur al nieuwsgierig. Helaas gaat dit door opvoeding en invloed van de maatschappij verloren. Te veel informatie die ons bereikt zo gemakkelijk aangereikt dat wij dom worden gehouden. Wij moeten dingen weer lekker moeilijk maken om onze geest actief te stimuren. Seth Godin zegt daar iets heel moois over.

Dromen moet je volgen. Jeltine pakt de film “Into the wild” erbij. Ik ben blij dat ik deze film vorige week heb gezien. Alexander Supertramp trekt door de VS heen om zijn doel te bereiken. Veel ga ik er niet over los laten. Wat ik wel kan mededelen is dat zodra de dvd te krijgen is, en onder de tien euro is deze bij mijn dvd collectie staat. De film heeft een diepe indruk bij mij achter gelaten.

Paul de Blot heeft iets wat velen van ons niet kunnen zeggen. Levenservaring. Zijn bevindingen over mens en marketing heeft hij vastgelegd in verschillende boeken. Ik hoor Jacco de Weerd er dagelijks over. Dus hoog tijd dat ik eens ga zoeken wie mij een boek wil uitlenen.Als laatste staat er in mijn notebook nog één ware zin : “Zodra je dingen gaat plannen en willen. Dan gaat het fout.”Ik had graag meer willen plaatsen in deze posting. Maar doordat ik zo opging in de lezing heb ik minder aantekeningen gemaakt dat ik gehoopt zou hebben. Missschien moet ik maar wat meer mijn hersens gaan trainen. Durf ik daarom mijn televisie het raam uit te gooien ? Of ga ik kritisch nadenken over wat ik nu daadwerkelijk wil zien en wat niet?

“Wikipedia zegt: …….”. Moet dat niet zijn?; “De mensen zeggen: …….”. Wikipedia is het mooiste voorbeeld van een web2.0 toepassingen. Een grote groep mensen die samen informatie verzamelen en stroomlijnen. Alles wat je op wikipedia leest is dus de input van heel veel mensen samen geweest. Wie bedenkt een beter zin voor “Wikipedia zegt: ….” ?

Leave a Reply