Chinees eten en de Blues ‘n roll estafette in cafe Scooters

RL stond gisteravond aan de deur. “Ga je mee een bakje chinees halen bij de Chinees”. Onze wijk Chinees was net weer open na de alles verwoestende brand die het halve winkelcentrum in puin had gelegd. Maar het werd nog veel mooier. We kwamen de buurvrouw tegen. En zij is toevallig Chinees. Zo ontstond het idee dat zij wel voor ons wilde koken. En hoe! Mevrouw was druk bezig in de keuken. Kwam met allemaal potten saus en kruiden aanzetten. Wat bezit dat eten toch een stuk smaak. Er was wel een maar. Ik moest wel met stokjes eten. Wat een gestuntel. Maar je wordt dan wel gedwongen om te genieten van het eten.

RL heeft haar daarna geholpen met Nederlandse les. Ik ben snel de stad in gegaan om mijn externe schijf om te ruilen bij de Vobis. Afgelopen weken begonnen er dode sectoren te ontstaan op de schijf. De schijf werd daar extreem traag door en bestanden werden onleesbaar. Helaas had Vobis geen vervangende schijf liggen. Maar ze gaven mij het aanbod om de schijf door een grotere capaciteit te laten vervangen voor 10 euro. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. van 40 naar 60 gigabyte voor 10 euro. Het kwam me net goed uit omdat de 40 giga al bijna helemaal vol zat.

Toen ik weer terug was deed RL nog een leuk voorstel. ” Ga je mee naar Scooters. Er is een blues avond.” Vet!

Zo gebeurde dat ik samen met RL naar Cafe Scooters ging. Goede blues kan bij mij kippevel doen ontstaan. Wat mij al eerste opviel toen ik in Scooters kwam was het soort publiek wat er zat. Normaal heeft Scooters zijn eigen soort publiek. Maar er zat nu een groot gedeelte aan Sjonnies en Anita’s. Nooit geweten dat blues hun muziek stijl is.

De eerste band van de avond; The Marquis Bluesband speelde echte lekkere ouderwetse blues in een lekker tempo. De zanger deed zijn ding. Ondertussen nam ik alvast het programma boekje door om te zien welke bands er vanavond nog meer spelen. WTF! Anneke Douwma en Agnes Sambrink. verklaard meteen het hoge Sjonnies gehalte in het cafe. Ik gun het voordeel van de twijfel. Misschien kunnen zij prima blues maken.

Een half uur nadat zij begonnen te spelen stonden wij weer buiten. Het was gewoon smartlap met een blues riff eronder. Kots.

Ik kon buiten meteen wel merken dat het herfstvakantie was. Alle kleine kindertjes gingen op donderdagavond stappen. Getuige de rij voor Rumours.

Leave a Reply