De mediamarkt verkoopt nog wel de WII. Zware koppelverkoop

Maandag, de laatste dag voor de kerstdagen. De laatste dag dat iedereen nog cadeautjes kan halen voor onder de kerstboom. Ik moet zelf naar de mediamarkt voor een leuk cadeautje voor mijn ouders. Het cadeautje kost maar 15 euro. De Mediamarkt heeft er pallets vol van bij de televisie afdeling. Ik ga lekker niet vertellen wat het is. Mijn ouders krijgen het vanavond van mij.

De Mediamarkt Leeuwarden puilt uit met mensen die in paniek nog op zoek zijn naar die ene laatste aanbieding. Gelukkig had ik weken geleden mijn cadeau-boodschappenlijstje al klaar. Ik pakte het product wat ik nodig had en maakte nog een rondje door de mediamarkt. Mensen kijken.

Op de tweede verdieping van de Mediamarkt kijk ik de games afdeling. Zijn de afgelopen weken nog nieuwe spellen uitgekomen voor de Nintendo WII? Het spellen aanbod is altijd even mager als altijd. Ik hoop dat 2008 het jaar gaat worden dat er meer volwassenen spellen gaan uitkomen. Ik heb nog steeds te veel het idee dat de meeste spellen die te aangeboden worden door ontwikkelde gamecube kinder spellen zijn. Bowlen met pinguïn. Is dat het beste wat Nintendo kan aanbieden?

Wat ik al had verwacht is dat er helemaal geen Nintendo Wii computers meer werden verkocht. Blijft toch één van de populairste kerstaankopen van dit jaar. Groepjes mensen die verdwaast aan het kijken zijn naar het lege schap. Eigen schuld!! Hadden jullie daar maar eerder op moeten anticiperen.

Opeens begint er overal vrolijkheid te straalen. De medewerkers van de Mediamarkt komen met een karretje aan rijden met allemaal Wii’s erop. Waar ze die hebben weggehaald ? geen idee. Het enige bizarre is dat de Wii zijn ingepakt met verpakkingsbanden met allemaal spellen en accessoires.

Hebben wij hier te maken met een briljante marketingactie? Volgens de medewerker van de Mediamarkt wil de mediamarkt de klanten de laatste dag tegemoet komen met een leuke actie. Alle Wii’s worden gebundeld met spellen en accessoires. Maar toen ik goed keek zag ik spellen die ik dus nooit uit mezelf zou kopen. Ook zit er bij sommige dozen een beschermhoesje gebundeld. Deze krijg je tegenwoordig van Nintendo al standaard en gratis bij je Wii gebundeld. Beetje overbodig om die dan ook eens apart aan te schaffen.

Volgens mij is dit een een ernstige vorm van koppelverkoop. De consumenten zijn helemaal gek en proberen in de laatste paar uren voor Kerst nog een Wii te scoren. Dat ze daarvoor extra moeten betalen voor wat onbekende spellen nemen ze op de koop toe. Ik zag mensen deze dozen pakken zonder kritische vragen.

Ach, De consument is blij en Mediamarkt heeft weer een leuke kerstbonus van Nintendo gekregen door de grote aantallen stomme spellen die ze verkocht hebben

3 Comments

Add Yours →

Ik vind het dus niet kunnen. Koppelverkoop mag niet. Vandaag liep ik tegen dit zelfde fenomeen aan bij de Media Markt in Den Haag. Er worden alleen Wii’s verkocht icm spellen. Het ergste was nog dat ze dus een hele partij Wii’s achter hebben staan die ze niet verkopen omdat ALLE Wii spellen vandaag waren uitverkocht. En ik wil een Wii zonder spellen, dus ik ga sowieso geen spellen erbij kopen. Daarnaast is Nintendo ook lomp bezig door een product zo te hypen zonder de productie op te schroeven.

Leave a Reply