Fryske Fiersichten – 15 seconds of fame in action

Hoe gaat Fryslan er in het jaar 2030 eruit zien ? Deze vraag probeert de provincie Friesland via enkele bijeenkomsten te beantwoorden. Vanavond is de eerste bijeenkomst in Sneek.

Daar gaat de blauwe cabine heen!

Vanmiddag heb ik eerst bij Mjuks een computer en een monitor opgehaald. Dit ging niet geheel foutloos. Ik heb een computer nodig met een firewire poort en een krachtige processor. De snelle computers hadden geen firewire en de trage computers hadden wel firewire. Gelukkig bood een schroevendraaier uitkomst.

De volgende alinea kunt u overslaan.

Thuis begon de ellende. De applicatie voor ’15 seconds of fame’ is ontwikkeld in Macromedia Director met een cxtra video plugin. De video plugin werkt alleen met een geldige licentie code. Deze licentie code heb ik legaal. maar staat in een Microsoft Outlook pst database. Ik werk sinds ik een Apple heb niet meer met Outlook. Maar heb wel alle emails bewaard als een backup. Het nadeel van de pst bestand is dat er voor Apple geen programma’s bestaan om die database te openen. Gelukkig heb ik nog een windows machine staan. Zet ik daar maar Outlook op. Stom van mij dat ik Outlook alleen in een iso bestand heb staan. Maar geen nood. Daemontools is al jaren de grootste angst van de cdr(w) fabrikanten. Zij bieden een gratis programma aan om iso bestanden mee te mounten. Maar de wet van behoudt van ellende bleef mij tarren. Daemontools wil niet werken onder Windows Vista 64 bitrc1 of rc2 build nummer zoveel (geen idee welke er nu op mijn windowsbak staat.). Na veel gedoe en ellende heb ik toch eindelijk Outlook kunnen installen. Licentie code gevonden en de applicatie van ’15 seconds of fame’ verbouwd naar ’30 seconde uw mening’. Clue van dit hele verhaal. Blij dat ik tegenwoordig een Apple heb.

Hier kunt u weer verder lezen.

18:00 werd ik in Sneek verwacht. 17:50 klonk beter in mijn oortjes. Ik had geen geschikte s-video kabel meer liggen. Die nog even snel gekocht en het opbouwen kon beginnen. Nadat het spul was opgebouwd heb ik nog even een Shoarma gedaan. Wat had ik lang niet meer gegeten in de Mangerie.

Ik was totaal niet tevreden over ’15 seconds of fame’ . Het programma is er een paar keer vastgelopen. De ene moment zonder foutmelding. De andere keer wel met een foutmelding. Ik heb zelf niet bij de bijeenkomst gezeten. Daardoor heb ik het apparaat niet altijd in de gaten kunnen houden. Zonde.

Dit kunt u overslaan.

De vraag is dat het apparaat bij Exposure en bij Fryske Fiersichten wel fouten heeft maar bij de veldtest en uitvoering van het Fries Straatfestival niet. Ik kan maar op twee verschillen komen tussen de goede werking en de slechte werking. De overeenkomst tussen de machines is dat ze hardwarematig identiek zijn. Dus daar zal het probleem niet inzitten. De machine die voor het Fries Straatfestival was gebruikt is een kale installatie geweest. School had mij geen administratie rechten gegeven. En als ik geen root ben op een machine hoef ik hem niet. Dus heb ik een herinstallatie gedaan op mijn methode. Het andere verschil is het gebruik van de drivers voor de pctv televisiekaart. Bij de correcte werking gebruikte ik de standaard Windows XP drivers. Bij de foute uitvoering de drivers die ik jaren geleden bij de pctv kaart kreeg. Dit omdat de kaart niet automatisch werd geinstalleerd. Net alsof de drivers niet aanwezig zijn in de school installatie van de computer.

Hier kunt u weer verder lezen

De hele avond is er maar één filmpje opgenomen. Een zeer magere opbrengt voor al het werk wat erin heeft gezeten. De komende tijd maar even goed nadenken over hoe je mensen kunt aansporen om in “15 seconds of fame” hun verhaaltje te doen.

Leave a Reply