De Apple Macbook is niet vooruit te branden.

Gisteravond bij mijn buurman zijn nieuwe access point uitgeprobeerd. Warsteiner erbij. Mijn macbook op de schoot. Je kent het wel. Zoals elke moderne accu is die van mij ook niet eindeloos. Na drie uurtjes zei de laptop ook braaf dat de accu nog voor 10 minuten lading aan boord heeft. Om daarna na twee minuten met een harde klik uit te vallen in een diepe slaap. Ik had de computer toch niet meer nodig en heb hem in de tas gedrukt. Kan die mooi langer dan vijf uren uitstaan voordat ik er weer spanning op ga drukken. Je moet een macbook accu namelijk iedere maand kalibreren.

Vanochtend trok ik zoals elke ochtend de macbook uit mijn tas om te beginnen met mijn werkzaamheden. Ik druk de macbook op de adapter en begin met werken. Maar ik merkte al vanaf het allereerste begin dat de snelheid niet was zoals ik normaal van het apparaat gewend ben. De videos gingen schokkerig en de laptop reageert niet zo fel zoals die altijd doet. Ik ben het slachtoffer geworden van een erg leuke functie in de macbook. Als de Macbook geen accu detecteert in de laptop wordt de snelheid van beide processor cores terug gezet naar 1.0 Ghz. Ik heb een gecastreerde laptop 🙁

Maar waar is de accu dan ? Waarschijnlijk is deze overleden omdat die gisteravond helemaal leeg is gelopen. Ik heb vanochtend nog geprobeerd om de accu te reamineren. Helaas heeft dit niet mogen baten en wordt de accu niet meer gevonden. Erg jammer. De accu is ontworpen om helemaal leeg te mogen lopen. Dat doe je immers met de kalibratie ook. Ik heb waarschijnlijk een batterij met een productiefout.

Vanavond de Appleshop Macme in Leeuwarden maar opzoeken om te kijken naar een oplossing. Mijn macbook heeft nog steeds een dikke maand garantie. Helaas ken ik Apple langer dan vandaag en zullen ze van alles proberen om het op user-abuse te gooien. Maar ik ga het hun niet gemakkelijk maken. Ze kunnen meteen ook kijken naar mijn crack die in mijn macbook zit. Deze groeit de laatste tijd ook als kool.

5 Comments

Add Yours →

Apple heeft toch ook de regel als een apparaat vier keer stuk is dat je hem kunt omruilen voor een nieuwe ?

Dit is nu de derde keer

1e keer gele bovenkant
2e keer Random shutdown syndroom
3e keer accu / crackbook

Policy omtrent omruilen is altijd verschillend bij Apple. Het moeten in ieder geval major repairs zijn. Topcase en Random Shutdown is minor repair.

Heb je al geprobeerd je PRAM te zappen?

Ik heb elke reset methode geprobeerd die google voor mij heeft kunnen vinden. Ik heb de accu zelf een uur uit het apparaat gehad om hem tot rust te laten komen. Hij is helaas dood. Ik ben niet de enige. Als ik de berichten op het internet mag geloven gaat er wel eens een accu dood. Niets aan te doen. Omruilen en weer verder werken.

Leave a Reply