Ik heb weer een zootje films gezien

Het is alweer een hele tijd geleden (13 februari) dat ik voor het laatst iets heb geschreven over een film. Ik ben vertrokken naar Terschelling met 1140 gigabyte aan hardeschijf ruimte. En een groot gedeelte is gevuld met films. In de laatste uurtjes zoek ik voor mezelf even een momentje om een film te bekijken. Nu heb ik afgelopen week er vier gezien. Tijd om de tekstverwerker weer eens aan te slingeren. In volgorde van bagger tot uitmuntend.

Next

Nicolas Cage heeft sinds zijn geboorte de gave om twee minuten ver in de toekomst te kijken. Hij gebeurt deze informatie bij zijn werk als Goochelaar en beroepsgokker. De FBI wil hem gebruiken om de terroristen die een nucleaire bom hebben op te sporen. Nicolas Cage probeert de FBI en de terroristen te ontvluchten samen met zijn kersverse vriendin.

Bij het einde had ik meteen zoiets van “Wat een onzettende kut film”. Het einde geeft mij totaal niet het bevredigend gevoel die ik van een Hollywood actie film mag verwachten. Next is zonde van mijn tijd. Van Nicolas Cage zie ik hem in een rol die hem geen goed doet. Ik zie hem liever zoals ik hem zag in the Matchstick man, The weatherman en Lord of War of al die andere juweeltjes uit het verleden. Ik weet niet waar ze heen willen in deze film. De film kent ook niet echt een einde. Er wordt tijd gestopt in de introductie van de bad guys. Maar waarom vraag ik me af. En hoe komt het dat beide partijen die jagen op Nicolas Cage zoveel over hem weten. Ik kwam in een film terecht waarvan ik wat meer over de achtergrond wilde weten. Maar die bleef achterwege. Er zitten ook te veel tegenstijdigheden in het verhaal. Jessica Biel is in de film gezet om toch nog de mannelijke doelgroep wat beter aan te spreken. En Julian Moore speelt een rol die zo goed bij haar past. Johnny zal met deze film een prima filmavond hebben in zijn wooncaravan. Maar voor de rest zeg ik doorspoelen.

Smokin’ Aces

De film Narc was een paar geleden toch een grote verrassing voor mij. De opening greep me meteen bij mijn oorlel vast en zoog me verder in het verhaal wat was voorzien van de nodige zwarte humor. Toen ik vorig jaar al wat lucht kreeg van Smokin’ Aces werd ik met de dag benieuwder naar Joe Carnahan nieuwste creatie.

Ik zag de film en ik moest toch wel even een teleurstelling verwerken. Het concept is heerlijk. De uitwerking ook. Maar hier en daar mis ik toch de magische touch. Met Ben Affleck kreeg ik even sterk het Steven Seagal gevoel in de film Executive Decision. Andy Garcia speelde helemaal een stijve hark. Zal wel vast zijn geroest in zijn stereotype rollen. En de continuïteit klopt van geen kant. Dingen duren te lang. Het loopt allemaal niet zo lekker. Gelukkig kent de film ook zijn positieve kanten. Neem een dikke Amerikaanse auto met drie broers en wat metal-muziek. Die scene zal mij nog vrij lang bijblijven. Alicia Keys is in de film net zo geil als in haar muziek. En daar helpt haar coole stem zeker goed aan mee. Jeremy Piven speelt echt de rol waar ik van hou. Ik denk ook dat hij met zijn personage de film draagt. Waar gaat de film nu eigenlijks over? FBI agenten kregen de informatie dat de maffia een belangrijke getuigen willen uitschakelen. Hiervoor wordt een flinke som geld op tafel neergelegd die vele moordenaars gaat aantrekken. Elke moordenaar kent zijn eigen stijl en manieren. De Gore gehalte is zeker aanwezig. Maar blijft binnen de perken. Leuk voor een avondje vermaak.

The last Mimzy

Mieters wat een film: The Last Mimzy. Alsof ik een sprookje aan het zien was. Maar wel een verdomd goed sprookje. In het begin van de film zie je dat wij in een informatie tijdperk leven. Iedereen is druk. broer en zus gaan met moeders op vakantie naar hun vakantiehuisje. Daar komen ze in aanraking met een doos met inhoud. Een knuffelkonijn en wat andere attributen. Waar komt het konijn vandaan? De konijn is hier met een missie. Vanaf dat moment gebeurt er iets magisch met de kinderen. Er treed een intelligentie verandering op. De blik op de wereld past zich aan en de kinderen zijn in staat om toverachtige handelingen uit te voeren. Dit kunnen ze helaas niet helemaal geheim houden voor de buitenwereld. Zelf de anti terroristische organisatie komt in actie om de kinderen te stoppen van hun missie.

Deze film is als ik het internet mag geloven een kleine verrassing geweest. En die mening deel ik volledig. Even moest ik zoeken wat het verhaal nu was. Maar dan vallen de stukjes op zijn plaats. De film is gemaakt voor jong en oud. En dat betekend dat er keuzes gemaakt moeten worden. Er zat helaas achter deze film geen Pixar die in staat is om een doelgroep van 2 tot 102 aan te spreken. Het gevaar met deze film is soms dat je het gevoel hebt dat het een kinder film is. Dat kan mij helemaal niets boeien. Ik kan echt genieten van dit soort films. Maar ik ben bang dat veel mensen de film niet kunnen waarderen. Maar aan dat soort mensen heb ik schijt.

Hot fuzz

YESS YESS YESS. Dit soort films wil ik meer van zien. De heerlijke Britische humor. Over Hot Fuzz wil ik lekke kort zijn. Je moet deze gewoon zien. Maar dan moet je de humor wel kunnen waarderen. Wat doe je als in je korps één agent is die zo goed is dat je hele korps er onder lijdt? Je promoveert hem met een nieuwe functie in een rustig schattig dorpje waar de misdaad zo goed als nul is. Onze ‘supercop’ kan hier maar moeilijk aan wennen. Als er dan ook eens na tientallen jaren weer eens een moord plaatsvindt gaat ‘supercop’ op onderzoek uit. Maar is het nu wel zoals het lijkt. Deze film staat garant voor gieren, brullen en lachen.

Leave a Reply