School maakt dom?

Via twitter een link naar deze film gekregen.

Toch weer een stukje stof om over na te denken. Nu zeg ik niet meteen dat je kinderen van school moet afhalen. Maar er mag wel het nodige veranderd worden. Marja de Vries maakte het ons al een paar weken geleden duidelijk. Het onderwijs systeem zoals het nu is deugd het niet. Het maakt ons allemaal radertjes in het grote geheel. Waarom moest ik nu zoveel dingen leren waar ik toch heden nooit gebruik van heb moeten maken. Waarom kon ik niet leren wat ik nodig had om nu anno 2008 als een beter mens te kunnen leven. Accepted is meer dan een komedie. Dit is een film met een boodschap.

Gisteren tijdens nadat de laatste groene mensen waren vertrokken bleef er nog een klein gezelschap achter om rond de tafel met Bier, fris en single malt nog te discussiëren over het Braziliaanse vrouwen, de verwildering van Nederland, angst als controle middel en de illusie van de huidige economie.Dit soort momenten leer ik het meest over de wereld en denkwijzen van andere mensen. Vannacht maar Zeitgeist en the Secret maar eens zien.

Fuck, wat heb ik sinds de start van de Minor ondernemen veel geleerd. Allemaal dingen die mij richting de positieve richting helpt.

1 Comment

Add Yours →

I totally agree. Met name het traditioneel en middelbaar onderwijs. Het is puur een trechter op de kop zetten van een leerling… de stof er in gieten.. en kijken of hij het zelfde nog weer kan reproduceren. Krankzinnig. Marja de Vries haakt ook goed in waarom het niet klopt. Zo herkenbaar wat ze vertelde en wat ik hier lees en zie. Ook al gezocht naar Sir Ken Robinson (op TED)? Die vertelt hoe school onze creativiteit kapot maakt (behalve bij CMD dan :p)
Kijk anders ook eens op http://www.waaromonderwijs.nl Staan ook paar goede filmpjes en verhalen op, waaronder deze dus….

Leave a Reply