Je kunt wel praten over wiki’s, maar eentje hebben is leuker

Dikke kans dat ik binnenkort maar Aproxius ga bellen voor die 80 gigabyte virtuele server. Digitaleportfolio.nl groeit elke week maar. Nu ik voor test werkzaamheden ook nog een wiki heb geupload kan het de komende maanden nog leuk worden met mijn schijfgebruik

Waarom heeft Rinkel nu opeens een wiki ? Een dik half jaar geleden las ik (geloof in de automatiseringsgids) dat één of andere Amerikaan (Tot ramp zijn naam vergeten) een Wiki had omgezet om daarin een handleiding over zichzelf te maken. Dit is de reden dat ik nu ga werken aan mijn eigen Wiki. Om hierin dingen te noteren die ik tegen kom en die ik openbaar wil maken. Een soort digitale mindmap van mijn verstand. Helaas kan ik dit artikel niet meer terug vinden. Maar dat weerhoudt mij niet om toch dit plan door te zetten. Ik heb deze wiki opgezet om informatie die ik verzamelen te delen met de wereld. Door de niet logische hierarchie kan ik de informatie op een mooie manier aan elkaar koppelen.

Ik heb van school al toestemming om mijn plan van aanpak voor projectmanagement op deze wiki te zetten. Zal mij benieuwen hoe dit gaat lopen.

Ik heb nog geen beveiligingsparameters aangezet. Op een wiki kan je helemaal niets wissen. Als er misbruik van gemaakt wordt kun je de ‘waarheid’ met twee klikken weer terug halen. Maar als ik toch merk dat er misbruik van wordt gemaakt is het twee regels in de config file en ik heb absolute macht op de wiki die dan geen wiki meer is.

Even zien hoe dit experiment gaat lopen

UPDATE : Linkje naar de Wiki

1 Comment

Add Yours →

Leave a Reply