Nu liep ik zelf niet de marathon, maar deed ik mee met de afstand tien kilometer. Zoals mijn vaste lezertjes wisten heb ik mezelf enkele maanden geleden in een impuls actie opgegeven voor de tien kilometer. Dat was in een periode dat ik niet eens twee kilometer non-stop kon rennen. Ik kon dan voor de vijf kilometer route kiezen. Het is een mooier doel is om voor de tien kilometer te kiezen.

Rinkel op de NHL marathon De weken daarna heb ik volop getraind. Ik was dolgelukkig toen ik de vijf kilometer peil heb gehaald. Dat gaf mij dat stukje zelfvertrouwen om door te gaan. Daarna lekker doorgegaan met trainen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens het trainen nog nooit de tien kilometer heb kunnen halen. Vanwege pijn in de benen, warmte of pijnlijke knie. Gelukkig heb ik van deze ervaring geleerd en ben ik voorbereid de tien kilometer ingegaan.

Ik moest mezelf aan 1 regel houden, mezelf niet door de menigte laten opfokken. Lekker mijn eigen tempo lopen en goed luisteren naar de iPod. Ik ben begonnen met de NRC.fm podcast over het internet gebruik in Nederland om daarna over te stappen op wat lekkere muziek. Jammer genoeg heeft de iPod de laatste track niet opgeslagen. Een lekkere rag nummer van Metallica. Gaf mij net dat stukje energie wat ik nodig had voor de laatste 500 meter.

Muziek is belangrijk

Hoog tijd om de Apple iPod weer eens opnieuw te calibreren. Hij wijkt een dikke 650 meter af op de tien kilometer. Helaas heb ik geen GPS meer in mijn bezit. Dit keer ga ik de hectometer paaltjes gebruiken voor een hercalibratie.
marathon Leeuwarden Grafiek Rinkel

Een blog is een heerlijk middel om je gal kwijt te kunnen raken. Waarom waas het aan het einde zo’n zootje. Je moest zelf uitzoeken waar je de tijdregistratie chip moest inleveren. Maar ook voor de sponsor tentje was het druk. Volgende keer zie ik daar liever een goed draaiboek voor komen waarin de mensen op een slimmere manier langs de juiste kraampjes worden geloodst. Zorg voor heel wat minder frustraties.

Snel heb ik mijn reclame meuk gepakt en ben ik samen met mijn ouders een broodjes zaak ingedoken. Had best trek na zo’n inspanning :p

Wie heeft dit draaiboek gemaakt ?

Nieuwe doelstelling? laat ik eens gek doen en nu roepen dat de 42 kilometers van New-York in 2009 nu best haalbaar is. Regelmatig blijven trainen.

2 thoughts on “Toch een kleine overwinning : De Leeuwarder Marathon. (10km)

  1. Coen says:

    Way to go Rienk! Klasse. Nike+ dingetjes zijn eigenlijk best wel een uitvinding. Mooie grafiekjes, mooie badges op je WP 🙂

  2. Joël says:

    Ik doe het je niet na 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *