Gevulde bladerdeeg gerecht met kip en mais

Zo gebeurt het dat ik mijn ouders te eten heb. Om ze te laten smullen van iets bijzonders heb ik een oud recept van mijn moeder in een nieuw jasje gestoken. IS en ik zijn samen in de keuken aan de gang gegaan.

ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • Knoflook
  • Olie
  • Twee blokjes kippen boullion
  • Drie paprika’s (rood, geel, en groen)
  • Één blikje mais
  • Één doos champions
  • Een ui
  • Wortelen
  • Twee pakjes roomboter bladerdeeg
  • Één ei
  • Klomp boter

Ruim van te voren begin je met het inkoken van de twee boullion blokjes. Ik heb een halve liter kippen boullion laten indampen tot 150 ml. Een lekker smaakvolle substantie. De kip, champions, paprika’s, wortelen, knoflook en de ui in kleine stukjes snijden/hakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Met een oven bedoel ik een echte gasoven en niet een wannabee combimagnetron ding. Doe een grote klomp boter in een koekenpan en laat deze op een zacht vuurtje smelten. Daarna de champions langzaam de boter laten opzuigen.

Doe een goede scheut olie in braadpan en doe daar de knoflook in. Daarna de kipfilet goed gaar bakken en de ui, paprika, wortelen en champions toevoegen. bak de groenten licht mee en giet daarna de kippen boullion erbij. Laat het licht 2 minuten koken.

Vet een de ovenplaat en leg het eerste pakje bladerdeeg op de bodem. Zorg ervoor dat het een gesloten geheel wordt. Maak je vingers nat en druk de plakjes aan elkaar vast. Giet de kippen boullion af en schep de inhoud van de braadpan in de bakplaat. Verdeel het goed over plaat. Pak daarna het tweede pakje bladerdeeg en sluit hiermee de ‘taart’.

Pak hierna het ei en klop dit fijn. Met een kwast breng je deze glibberige substantie aan op het bladerdeeg. Plaats de bakplaat in de hete oven en zet de timer op 25 minuten.

Eet smakelijk

Alles is opgekomen. Daarom is er helaas geen foto van het eind product 🙁 De borden zijn letterlijk leeg geschrapt.

Leave a Reply