Ik moet er niet aan denken dat ik al dat werk moet doen.

Sinds ik dit weblog draai, draait er ook een comments spamfilter mee. Dagelijks wordt er vele berichten tegengehouden. Vandaag kan ik een klein feestje vieren. De spamfilter heeft 5019 berichten tegengehouden. In het afgelopen half jaar heeft het spamfilter maar 6 berichten niet kunnen tegenhouden. Een kleine moeite om die handmatig te verwijderen. Maar moet je eens voorstellen als ik geen spamfilter zou hebben draaien. Dan had ik een dagtaak om die berichten te verwijderen uit de comments.

Draai jij ook de wordpress weblog en word je helemaal gek van de grote hoeveelheid spam die dagelijks in je comments staat. Activeer de spam filter plugin akismet die gratis met wordpress wordt meegeleverd.

Ik wil zeggen; Akismet, proost en op naar de 10.000 gestopte berichten.

Leave a Reply