Pesto kip met witte wijn

Ingredienten die je nodig hebt : Een hele kip, fles witte wijn, half potje pesto, 75 gram boter, complete bol knoflook, zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Laat de boter in een pannetje langzaam smelten. Roer er dan pesto en fijngepersde knoflook er door heen. Voeg wat zout en peper toe voor de smaak. Leg de kip in een oven schaal en giet hem/haar over met de juist gemaakte boter mengels. Daarna giet je de oven schaal halfvol met wijn.

Plaats dit in de oven en zet je timer op 50 minuten. Vergeet niet af en toe met een lepel wat wijn over de kip te gieten. Anders verbrand die geheid. Na 50 minuten lekker smullen met vers gebakken patat en een heerlijke salade met olijven.

Dit is niet wat je denkt! Als je gaat afwassen heb je natuurlijk nog een ovenschaal met de wijn-saus over. Nu kun je dit natuurlijk volgens Bilgaarse begrippen van je balkon afgieten. Maar met de toilet wegspoelen is nu eenmaal wat socialer voor mijn onderburen.

Bon appetit

9 Comments

Add Yours →

Een foto van het voedsel met die pot in de achtergrond, dat was begrijpelijker geweest denk ik. Een beetje oorzaak en gevolg verhaald πŸ˜›

Leave a Reply