Waar blijft mijn appeltje voor de dorst ?

Begin oktober 2006, voordat de ellende met mijn ex-werkgever begon, heb ik de keuze gemaakt om volledig naar Apple over te stappen. Ik heb meegedaan met de Apple “Back to school” actie en de printer actie van Apple. In de herfstvakantie heb ik de bestelling mogen ontvangen. Twee dagen later heb ik MV zijn printer gebracht en heb ik de formulieren voor de acties op de post gedaan. Binnen acht weken moet dit verwerkt zijn volgens Apple.

Nou, dit gaat een stuk langer duren vrees ik. Ik heb vorige week gebeld met Apple. Door het gigantische succes van deze actie hebben ze een gigantische achterstand. De betaling van mijn kortingsbedrag kan nog wel eens 6 weken op zich laten wachten! En ik ben niet de enige.

De kortingen worden verwerkt door een extern buitenlands bedrijf. In Nederland zou dit soort wachttijden nooit kunnen ontstaan. Je belt een uitzendbureau en twee dagen later heb je 20 tiepmiepen die ijverig voor je de achterstand wegwerken. Dat is wel zo sociaal tegenover je klanten. We spreken hier niet over een 1,79 euro korting actie op een pakje macaroni. Maar het gaat hier om bedragen van 160 euro tot 250 euro. Ik had in mijn begroting rekening gehouden dat ik dit geld ook binnen acht weken zou ontvangen. Ik vind dit ook een vrij zure appel.

In januari heb ik erg veel gewerkt om de tegenslagen te verwerken. Nog geen geld van Apple, geen salaris over de maanden augustus en september en de onverwachte vakantie naar Curaçao. Het is nu eind januari en ik heb gelukkig weer een financiële buffer kunnen opbouwen. Ik hou nu best veel geld over sinds ik een spreuk van Socrates heb gelezen:

“Wat hebben wij veel dingen die wij niet nodig hebben”

Sommige lezers weten hoe Socrates heeft geleefd. Die snappen deze spreuk des te beter. Ik geef mijn geld nu ook alleen maar uit aan voedsel en vaste lasten. Opeens merk je dat je best veel geld overhoudt. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je naar de stad toegaat en je komt thuis met een nieuw kladblok. Terwijl je er al 20 hebt liggen. Hoeveel dingen hebben mensen niet staan die drie keer gebruikt worden en daarna in een duister hoekje op zolder beland. Ik ben hier ook begonnen met het opruimen van dingen die ik niet meer gebruik. Hoe minder zooi je om je heen hebt. Hoe minder je geest met die dingen bezig is. Binnenkort komt de nieuwe lading advertenties online op marktplaats.

1 Comment

Add Yours →

[…] Ik kreeg langzaam het idee om alles wat hier overbodig ligt te verkopen op een vlooienmarkt. Mijn moeder gaf mij de tip om eens te kijken naar de vlooienmarkt die elk weekend in Eelde wordt gehouden. Ik ben van mening dat Nederland geen afstanden kent. Maar mijn autootje kan helaas niet zoveel meuk naar Eelde in één keer meenemen. Gelukkig viel mijn oog op een advertentie voor een rommelmarkt in Leeuwarden; De Supervlooi. Maar 5 minuten rijden vanaf mijn huis. […]

Leave a Reply